Η Άσκηση «Δια Πυρός» στο Βόιο!

Share

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος άσκησης, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017»,  σήμερα Παρασκευή 19-05-2017,  η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Μακεδονίας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην δασοπυρόσβεση φορείς, πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά μέσα, σε δασική περιοχή της Εράτυρας του Δήμου Βοΐου στην περιοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου.

Εν τω μεταξύ την δημοπράτηση ενός διασωστικού οχήματος και πέντε μικρών πυροσβεστικών οχημάτων αναμένουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας ώστε να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή, η οποία παράλληλα με την ανακατανομή του προσωπικού θα δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ανταπόκριση των δυνάμεων πυρόσβεσης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης για την άσκηση ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017 ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, με την πραγματοποίηση της σε μια ευαίσθητη και καταπράσινη περιοχή του Βοίου όπως την Εράτυρα, πρώτιστο μέλημα είναι να ελεγχθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, να εφαρμοστεί στην πράξη ο σχεδιασμός της άσκησης και να δοθεί η δυνατότητα  στο πυροσβεστικό προσωπικό να εκπαιδευτεί, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις υποδομές της πολιτικής προστασίας στην ορεινή περιοχή από τον Δήμο Βοίου.

Στην άσκηση συμμετείχαν επτά υδροφόρα οχήματα, ένα ερπιστριοφόρο καθώς και έξι βοηθητικά οχήματα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.