Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός της 74ης επετείου των Μαχών Βίγλας και Φαρδυκάμπου

Share

Ο Δήμος Βοΐου, η Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας και οι Αντιστασιακές οργανώσεις τίμησαν και φέτος, με επισημότητα, την 74η επέτειο των μαχών Βίγλας και Φαρδυκάμπου, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στον ομώνυμο χώρο της μάχης.

Το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Φαρδύκαμπου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλο.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου, Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Μίμη Δημητριάδη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Σταύρο Γιαννακίδη, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Στέργιο Δίκο, από την 9η Ταξιαρχία Πεζικού Κοζάνης ο  Ίλαρχος κ. Χατζόπουλος Νικόλαο, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χαράλαμπο Θεοχάρη, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης τον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Μαυροματίδη, τον εκπρόσωπο της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας κ. Καραγιαννάκη Γεώργιο, από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κοζάνης τον γραμματέα κ. Κώστα Πασσαλίδη, από την Ομάδα μελών ΣΥΡΙΖΑ Βοΐου τον εκπρόσωπο κ. Κώστα Σιωμούλη. Επίσης, στεφάνι κατατέθηκε για την Εθνική Αντίσταση Σιάτιστας,  και από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».

Στη συνέχεια, έγινε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Π.Ο.Α.Ε.Α. Δυτικής Μακεδονίας Τσιάτα Νικόλαο, απαγγελία ποιήματος από την κ. Πόπη Ξενιτοπούλου, εκ μέρους της ΠΟΑΕΑ Πτολεμαϊδας και η κεντρική ομιλία από την Τοπική Σύμβουλο Σιάτιστας Καλλιόπη Δάρδα.

Η τελετή έληξε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των πεσόντων και τον Εθνικό Ύμνο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κ. Γεώργιος Ντζιμάνης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Βοΐου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας, πρώην Δήμαρχοι Σιάτιστας, αντιπροσωπείες μαθητών σχολείων της Σιάτιστας, εκπαιδευτικοί και αρκετός κόσμος από τη Σιάτιστα και τη γύρω περιοχή.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του siera fm…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.