7 τρόποι να δείχνετε την αγάπη σας στα παιδιά σας καθημερινά

Share

Ανάμεσα στα πολύωρα προγράμματα, την καθημερινή ρουτίνα και τις δραστηριότητες, οι μέρες κυλούν χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Όποτε, λοιπόν, βρίσκετε χρόνο, να θυμάστε ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη να τους δείχνετε ότι τα αγαπάτε, να νιώθουν ασφαλή και ευτυχισμένα, μέσα σε αυτό το χάος της καθημερινότητας, του οποίου οι ρυθμοί δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται.

Ας δούμε επτά μικρά πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε για να δείχνουμε στα παιδιά μας πόσο τα αγαπάμε, κάθε μέρα.

1. Προσπαθήστε να έχετε λίγο αποκλειστικό χρόνο

Αν τους δείξετε από νωρίς ότι προσπαθείτε να περνάτε χρόνο μαζί τους, θα καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι για σας. Είτε είναι ένα παραμύθι πριν τον ύπνο, είτε μία μικρή βολτίτσα, να ξέρετε ότι πάντα λαχταρούν λίγο χρόνο μόνο μαζί σας.

2. Αφήστε κάτω το τηλέφωνο

Είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείτε, ανάμεσα στα email και το Instagram, όσο το παιδάκι σας παίζει δίπλα σας. Αφήστε το στο πλάι και παίξτε μαζί του, αγνοώντας μία ειδοποίηση και δείχνοντας ότι αυτές οι ψυχούλες είναι πολύ πιο σημαντικές από τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν στο τηλέφωνό σας και τα μηνύματα που έρχονται.

3. Αφήστε τα να γίνουν μάρτυρες στην αγάπη σας σε άλλες σας σχέσεις

Μοιραστείτε μια αγκαλιά με το άλλο σας παιδάκι, με τον καλό σας, με τους γονείς σας. Κάντε τα παιδιά να καταλάβουν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που αγαπάτε, και δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον γεμάτο αγάπη.

4. Ακούστε τα

Ό,τι κι αν μουρμουρίζει το παιδί σας, όσες φορές κι αν σας το έχει πει, ακούστε το. Αν σας λέει πέντε φορές μια ιστορία, δείξτε κατανόηση. Αν ξέρουν τα παιδιά ότι πάντα είστε εκεί να ακούσετε τα μικρά πράγματα που τους απασχολούν, θα ξέρουν ότι είστε εκεί και για τα μεγάλα και θα νιώθουν ασφάλεια.

5. Δώστε τους να καταλάβουν ότι η αγάπη έχει και τη σκληρή της πλευρά

Η ζωή δεν είναι μόνο ήλιος και χαμόγελα, και μέρος της ζωής είναι και σκληρότερες καταστάσεις. Όταν τα τιμωρείτε γιατί δεν ήταν πειθαρχημένα, δεν χαίρονται, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι οι αποφάσεις σας πάρθηκαν ακριβώς επειδή τα αγαπάτε πολύ και θέλετε να γίνουν καλύτερα πλάσματα.

6. Γελάστε!

Πείτε ανέκδοτα, κάντε αστεία, κάντε χαζομάρες, γελάστε με κάτι που έχουν πει 13 φορές, γαργαλήστε τα γι αυτό, κυνηγήστε τα, πειράξτε τα… Φέρτε ευτυχία και χαρά και γεμίστε την ατμόσφαιρα αγάπη και γέλια.

7. Πείτε εκείνες τις δύο μαγικές λεξούλες

Η φράση «Σ’ αγαπώ» ποτέ δε θα βγει εκτός μόδας… Μόνη της ή μαζί με άλλα γλυκόλογα, είναι μια φράση που πρέπει να ακούγεται. Πείτε τους ότι τα αγαπάτε, ότι σας γεμίζουν περηφάνια, αισιοδοξία, χαρά και ευτυχία.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.